Annons
Sol och bad

Fort Lauderdale ligger i sydöstra Florida, precis vid kusten, ungefär fem mil norr om Miami. Det bor omkring 170 000 invånare i Fort Lauderdale, men årligen besöks staden av tusentals turister. Framförallt åker man till Fort Lauderdale för det vackra vädret, det behagliga klimatet samt tillgången på lyxiga stränder. Nästan oavsett vilken tid på året man besöker staden så är såväl lufttemperaturen som vattentemperaturen perfekt. Även vintertid, december till februari, har Fort Lauderdale ett vackert väder med behagliga temperaturer. Staden har fler än 3000 soltimmar om året! Vattentemperaturen sträcker sig sällan under 23 grader ens på vintern.

Fort Lauderdale har fått smeknamnet “Amerikas Venedig”. Inte så konstigt eftersom staden har ett 500 kilometer långt kanalsystem. Man kan uppleva detta kanalsystem med Jungle Queen, en båttur som tar cirka en timma. Under resan får man information om livet längs kanalerna och om de personer som bor där. Är man intresserad av kändisliv kan man ta The Millioners Row, en 1,5 timmars lång kryssning där man får se kända personers lyxiga villor och yachter. Eller varför inte ta en dagstur till Bahamas. På kanalerna kan man färdas med waterbus till många av stadens över 3000 restauranger.

Från centrum i Fort Lauderdale går det en gata ner mot havet. Las Olas Boulevard. Längs gatan ligger många butiker och fisk- och skaldjursrestauranger. I slutet av gatan möts man av den vita och palmklädda stranden. Fort Lauderdales stränder är totalt 40 kilometer långa, som gjorda för härliga bad i den varma Atlanten. På stränderna kan man enkelt finna en plats som passar en, oavsett om man vill ha det livligt och glamoröst, barn- och sandslottsvänligt eller lugnt, avskiljt och romantiskt.

Stränderna finns både norr och söder om staden, totalt finns det åtta stränder att välja på. De stränder som ligger närmast staden är breda, långgrunda och har finkornig sand. De är bevakade av badvakter och det finns gott om solsängar för uthyrning och goda parkeringsmöjligheter. Det är inte tillåtet att simma längre än 50 meter ut från stranden. Det är inte heller tillåtet att sola topless eller dricka alkohol på stranden.

Många som åker till Fort Lauderdale passar på att prova på djuphavsfiske, men också vattensporter som surfing, dykning, jetski, parasailing, segling och beachvolleyboll är populära aktiviteter. Fort Lauderdale har också ett utmärkt läge för den som vill åka på utflykter runt om i Florida. Det finns gott om nöjesparker, golfbanor, nationalparker och restauranger. Den som gillar shopping har massor att välja bland, liksom den som njuter av att titta på sport.