Annons
5 måste för turister i Fort Lauderdale

Fort Lauderdale är staden där man kan åka båt från hotellet till resturangen. Vill man ha en lyxig, avkopplande semester med badliv och shopping är det här rätta platsen. Men det finns en hel del att se och uppleva i Fort Lauderdale också.

1.En dagstur till Everglades nationalpark lockar den äventyrlige. Man kan åka guidade båtturer med s.k. airboats och tittar på mangroveträd, flamingos, ibisar, geckoödlor och alligatorer. Ofta ingår ett besök i en indianby i turen. Alligatorerna kan se sömniga och loja ut, men de är förvånande snabba när de hugger så luta dig inte ut för att se bättre. Det finns också möjlighet att campa i området om man vill stanna över natten.

2. Båttur längs kanalerna.Staden kallas för Amerikas Venedig och båtutbudet är stort. Det finns flera alternativ om man vill se Fort Lauderdale från kanalerna. Man kan hoppa ombord på en vattentaxi och be föraren om en guidad tur. Man kan köpa en dagsbiljett på vattenbussarna, då får du resa så mycket du vill under en dag. Vill du åka ståndsmässigt kan du gå till Las Olas Riverfront och köpa en biljett till Riverfront Cruises. Yachterna avgår flera gånger per dag och åkturen tar ungefär 90 minuter. Ta gärna turen på kvällen, Fort Lauderdale i månljus är en syn man aldrig glömmer.

3. Brodward center for the Performing Arts ligger i downtown. Det öppnades i februari 1991. Här kan du gå och se musikaler och teaterföreställningar, lyssna på klassisk musik, jazz och även rockmusik. Det finns två salonger med sammanlagt 3000 sittplatser. Här finns också chansen att se en teaterföreställning på andra sidan ridån varje måndag klockan ett. Biljetter kan du köpa online eller på centret.

4. Fort Lauderdale Beach är fyra mil av härlig, mjuk, sandstrand. Vattnet är varmt och stranden ren och välskött. Här kan du hyra en solstol för några dollar och bara slappa hela dagen. Vill du bada bör du först kolla badflaggan, är det grön flagg kan du bada utan risk. Gul flagga betyder att det kan vara farligt, fråga badvakten om råd. Röd flagga betyer fara, oftast är det farliga undervattenströmmar som kan dra ut oförsiktiga badare. Lila flagga betyder att det är maneter i havet. På Fort Lauderdale Beach kan du också pröva på beach wolley och olika vattensporter. Vill du åka jetski eller pröva paragliding finns det anvisade områden för det, oftast ca 50 meter ut från stranden. I närheten av stranden finns många matställen och kiosker där man köpa en glass eller en dricka för att svalka sig.

5. Swap Shop i Fort Lauderdale är en jättelik loppmarknad med ett fantastiskt folkliv. Det har varit igång sedan 1963 och sägs vara en av de största loppmarknaderna i världen. Hit kommer folk från hela USA och även Kanada för att köpa, sälja och kanske fynda. Det är öppet alla dagar i veckan (även helgdagar) mellan 9 och 18.30. Här kan du hitta både antikviteter, secondhand-fynd och skräp. Känner du för att gå på bio efteråt finns en av världen största drive-in bios på området.